måndag, november 17, 2008

30th Century Gal.

Varför är dagens samhälle så besatt av modernitet? Vad har hänt med den gamla goda konservatismen och snacket om att bevara det som var förr?

(Innan jag går vidare på detta åh så seriösa inlägg så vill jag bara påpeka att det inte har med politik att göra och framförallt att jag inte har konservativa värderingar i annat fall.)

Idag är det ett måste för oss medieelever att använda oss av "moderna hjälpmedel" i våra arbeten. Och då duger minsan inte den gamla hederliga overheaden, utan det ska upp på kanonen och visas från din egna inlogging från den senaste modellen av mac-datorer. Och inte nog att vi måste göra det, det är dessutom betygsavgörande. Jag skojar inte. Det står i betygskriterierna för mediekommunikation A ; "Eleven planerar och utformar, med viss handledning, budskap och väljer medier för olika målgrupper samt presenterar arbetet såväl muntligt som skriftligt med hjälp av modern presentationsteknik". Och det var för betyget Godkänd. Vi frågade våran lärare om det gick bra med overheaden. Det gjorde det inte.

En vän till mig skulle skriva en novell som skulle bestå av mejl mellan två personer som skulle bilda en historia. Hon frågade sin lärare om hon fick skriva i form av brev från 1800-talet istället, för att få till en mer orginell handling. Men det fick hon inte. Det skulle vara mejl. För det var mer modernt.

Nej, vi som är inne på historiska tidsepoker ska inte uttrycka det i skolan, för där ska allt vara modernt och high-tech. Vårt intresse för det förgångna ska inte under några omständigheter bevaras. Inte när man kan skriva moderna noveller om invandrarnas situation i samhället och sedan klistra in det i indesign och mejla in det till din lärare via pednet. Och inte ska vi läsa Shakespeare, vi ska läsa Kalla det vad fan du vill. Det är så dagens samhälle ska vara.

tack för det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig till 200 %. Enormt irriterande att man inte ens får skriva på vanligt papper längre, utan allting måste ske via datorn. och kalla det vad fan du vill suger så jävla hårt. Så jävla hårt suger den.